CONTACT

 
REGINA ALBRINK
Muziek
Kerstrecital

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: december 2017
Lengte: avondvullend met pauze
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 800,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW
Regina Albrink

Kerstrecital
Piano: Regina Albrink
Regie:
Techniek:

REGINA ALBRINK

Voorstelling:
Kerstrecital

Regina Albrink studeerde in Amsterdam en aan de Franz Liszt Academie in Budapest. Haar optredens hebben haar op vele plaatsen gebracht, ook ver buiten ons land. Sinds 1991 speelt ze elk jaar met Kerstmis in Het Concertgebouw in Amsterdam. Van haar cd’s noemen we de veelgeprezen The Best of Gottschalk, Liszt The Legend, The Many Colors of Chopin en de recente Beethoven 5 sonatas. Regina Albrink is Steinway Artist. 

De mooiste noten van Bach, van de allerzachtste tot en met de meest monumentale. Regina Albrink waagt zich eraan met behulp van latere bewerkingen. Na het adembenemende begin van de Prelude in g blijken de Sicilienne en Jezus zal mijn vreugde blijven in al die driehonderd jaar niets van hun zeggingskracht te hebben verloren en is de Toccata in d nog even onweerstaanbaar. Minder oud en net zo springlevend is de Beethovensonate die volgens de componist iets te maken moet hebben met De storm van Shakespeare. Wát dan wel, is niet zo duidelijk, maar de sonate zelf is helder als glas. Opgebouwd met minieme middelen laat deze altijd een diepe tevredenheid bij de luisteraar achter.

Het magistrale Tweede Scherzo hoort tot Chopins meest gespeelde werken. Originele manieren om het toetsenbord te laten zingen worden gecombineerd met tradities waar Chopin een nieuwe toepassing aan geeft - met verbluffend resultaat. Geen wonder dat de vondsten uit zijn tijd gretig nagevolgd zijn. Voorbeelden zijn de aangrijpende Elegie van Tsjaikovski en de fantastische, enorm populair geworden, Lentegeluiden van Sinding.

Op het programma ontbreekt nooit haar lievelingscomponist Chopin, aangevuld met toegankelijke muziek van andere componisten.
Haar opleiding kreeg ze in Amsterdam en Boedapest en inmiddels heeft ze vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Zo trad ze op in de serie 'Jonge Nederlanders' en met orkest in de Alte Oper in Frankfurt.

Regina Albrink gaf recitals in Thailand waar haar spel werd omschreven als 'hypnotiserend, schitterend van klank en adembenemend'.

Gazzetta del Sud schreef: Technisch meesterschap van absoluut topniveau… Buitengewone zeggingskracht en zeldzaam briljant van uitvoering.

Regina kreeg een 10 voor haar cd The Best of Gottschalk in Le nouvel Observateur. (Ongelooflijk briljant. Wat een parelend spel, wat een parel!)


 Publiciteit
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Regina Albrink Kerstrecital Flyer 2017.pdf 746.20 kB

 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Regina Albrink - Kerstrecital.png 1.02 MB
Regina Albrink Concertgebouw.JPG 968.92 kB
Regina Albrink Kerstrecital 2017 1.jpg 2.67 MB
Regina Albrink Kerstrecital 2017 2.jpg 1.87 MB
foto Regina 1.jpeg 4.83 MB
foto Regina 2.jpeg 6.45 MB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

technische info.pdf 46.06 kB