CONTACT

 
TRIO PETER BEETS
Muziek
Beets Meets Philippens

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend met pauze
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 2.875,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW
Website Peter Beets
Facebook Peter Beets

Beets meets Philippens
Piano: Peter Beets
Contrabas: Frans van Geest
Drums: Gijs Dijkhuizen
Viool: Rosanne Philippens en Julia Philippens 

TRIO PETER BEETS

Voorstelling:
Beets Meets Philippens

Trio Peter Beets invites Rosanne Philippens en Julia Philippens

Peter Beets, meester van de cross-over tussen klassieke muziek en jazz, vatte het idee op om een programma te creëren waarin de beroemde violistes Rosanne Philippens en Julia Philippens beiden optimaal aan bod komen en waarbij de twee zussen ook veel samen zullen spelen, hetgeen een waar muzikaal feest is. "Deze twee jonge diva's horen en zien samenspelen is een spectaculair genoegen", zegt Peter Beets, die het een grote uitdaging vindt om zowel de klassieke vioolpartijen van Rosanne te begeleiden als de geïmproviseerde escapades van Julia van repliek te voorzien. 

Rosanne Philippens wordt ondanks haar jeugdige leeftijd nu al tot de allergrootste violisten uit de Nederlandse klassieke muziekgeschiedenis gerekend en wordt over de hele wereld als solist uitgenodigd in de beroemdste concertzalen om met gerenommeerde orkesten te spelen. Ze verenigt een geweldige lyriek en verhaalkunst met een sterk ontwikkeld gevoel voor swing en timing, wat een zeldzaamheid is.

Julia Philippens verkreeg de laatste jaren in Nederland een enorme populariteit door haar werk als violiste, componist en arrangeur bij de groep Fuse, waarmee ze wekelijks optreedt in het televisieprogramma "Podium Witteman" van Paul Witteman en ook regelmatig bij "De Wereld Draait Door". Ze heeft het bijzondere vermogen om de stijlkenmerken van klassieke muziek te combineren met een ongekend improvisatietalent. Tussen haar klassieke partijen door lijkt het soms alsof ze is ingevlogen uit de gloriejaren van de jazz, met een vette knipoog naar Stephane Grappelli.

Bach-iaanse improvisaties, swingende sonatines, betoverende klassieke liederen, Afrikaanse jazzritmes en "bluesy" klanken, ze worden allemaal samengebracht in dit nieuwe smaakvol gearrangeerde theaterprogramma. De originele muziekstijlen zijn niet alleen naast elkaar te horen, maar ook hun gemeenschappelijke grond wordt verkend.

Over Peter Beets
Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde een flinke hoeveelheid indrukwekkende CD’s af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live. Beide kwamen uit op het platenlabel Magic Ball Jazz Records.


 Publiciteit
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Recensie Beets Meets Philippens - NRC Handelsblad - 2018-02-23.PDF 572.93 kB
Recensie Opera Meets The Blues 2017-05-03 apeldoorndirect.nl.pdf 179.48 kB

 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Julia Philippens (fotograaf Carine Bijlsma) 1.jpg 4.41 MB
Julia Philippens (fotograaf Carine Bijlsma) 2.jpg 8.04 MB
Julia Philippens (fotograaf Loe Beerens).jpg 4.13 MB
Julia Philippens (fotograaf Mathieu van Ek).jpg 820.56 kB
Peter Beets (fotograaf Jos Knaepen).jpg 5.94 MB
Peter Beets (fotograaf Maurice Haak).jpg 1.30 MB
Peter Beets (fotograaf Piet Gispen) fc landscape.jpg 18.07 MB
Peter Beets (fotograaf Piet Gispen) fc portrait.jpg 17.38 MB
Peter Beets (fotograaf René Dissel).jpg 4.52 MB
Rosanne Philippens (fotograaf Julien Mignot).jpg 1.93 MB
Rosanne Philippens (fotograaf Merlijn Doomernik) 2.jpg 3.57 MB
Rosanne Philippens (fotograaf Merlijn Doomernik) 3.jpg 3.33 MB
Rosanne Philippens (fotograaf Merlijn Doomernik).jpg 6.61 MB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Rider Trio Peter Beets - Meets Philippens.pdf 503.19 kB