CONTACT

 
ESTHER APITULEY PRESENTEERT
Muziek
Bach & Bleekwater

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend zonder pauze
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 2.000,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW
Website Esther Apituley

Bach & Bleekwater
Violiste: Esther Apituley
Schoonmaakster: Leny Brederveld
(Overige credits zie tekst)

ESTHER APITULEY PRESENTEERT

Voorstelling:
Bach & Bleekwater

Altvioliste Esther Apituley komt met een nieuwe formule waarin theater en klassieke muziek worden samengebracht: het theater-concert. In Bach & Bleekwater vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de violist (Esther Apituley) en de schoonmaakster van het theater (Leny Breederveld) die door een planningsfout tegelijkertijd in de zaal aan het werk willen. Met acht topmusici, tekst van schrijver Ko van de Bosch en compositie van De Nieuwe Wildernis componist Bob Zimmerman, is Bach & Bleekwater een unieke muziektheatervoorstelling rondom de Chaconne van Bach.

De Violiste (Esther Apituley) zal die avond een aantal stukken spelen, onder andere de Chaconne van Bach, maar nieuw gearrangeerd door Zimmerman voor acht musici. Tussendoor vertelt zij het een en ander over de magie van de verbeelding. Door het gesprek met elkaar en de gespeelde muziek, breekt de Schoonmaakster open naar een andere dimensie. Waar haar verbeelding aanvankelijk niet verder ging dan “Tilt u de muziek even op, dan kan ik er wel onderdoor dweilen. Ik heb er geen last van”, komt ze gedurende de avond in de ban van alle vergezichten en gevoelens die de muziek oproept. Zo ontstaat een spannende interactie tussen Esther, het publiek en de schoonmaakster.

Gedurende haar carrière is Apituley steeds op zoek naar een nieuwe aanpak voor het concert, vanuit de behoefte om een meer persoonlijke lijn te leggen met het luisterend publiek. Het theater is een uitstekende manier om het publiek op sleeptouw te nemen en op een eigenzinnige manier te benaderen. Door klassieke muziek en theater samen te brengen wil Apituley theaterbezoekers, concertpubliek, en in de breedte muziekliefhebbers prikkelen om op een andere, fantasierijkere manier te luisteren.Credits: Ko van den Bosch (toneeltekst/dramaturgie), Gienke Deuten (eindregie), Bob Zimmerman (compositie/arrangementen), Carin Eilers (kostuum), Bhagat Lichtontwerp (lichtontwerp), Chris Weeda (geluid), Linda Lugtenborg (productie), Esther Apituley & Tamara Keasberry (concept), Bureau tamtam/Tamara Keasberry (zakelijk leiding), Bureau tamtam/Frederique Arnold (publiciteit), Pieter Wispelwey/Eilidh Martin (cello), Lisa Jacobs (viool), Tijmen Huisingha (viool), Hermine Deurlo (mondharmonica), Frans van der Hoeven (elektrisch/bas), Anne Veinberg (pianist), Arnold Marinissen (slagwerk), Leny Breederveld (actrice) en Esther Apituley (altvioliste en spreekstalmeester).

Bach & Bleekwater is een productie van Stichting Viola Viola. Met financiële ondersteuning van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gravin van Bylandt Stichting, J.C. Ruigrok Stichting.

Met dank aan sponsors: DsignMarking, Studio Martijn Homan, Ster & Cultuur.

Voor de pers: 
Meer informatie, interviews of beeldmateriaal, neem contact op met Tamara Keasberry
tamara@bureautamtam.nl of bel 06- 414 85 982
www.bureautamtam.nl - www.estherapituley.com

 

 


 Publiciteit
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Bach en Bleekwater - 2016-03-03 - Haarlems Dagblad front.pdf 740.21 kB
Bach en Bleekwater - 2016-03-03 - Haarlems Dagblad inside.pdf 624.00 kB
Persbericht winnaar Concertzender.doc 2.57 MB
Persbericht winnaar Concertzender.pdf 833.65 kB
Publiciteit & Marketingplan_Vivaldi Code Rood.pdf 140.98 kB
Quotes pers - Locomotive.pdf 40.57 kB

 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

BACH&BLEEKWATER.JPG 9.29 MB
Bach & Bleekwater 2018-2019 Flyer.jpg 180.80 kB
Bach & Bleekwater 2018-2019.jpg 116.37 kB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Technische lijst Bach & Bleekwater 2018.pdf 22.85 kB