CONTACT

 
MAARTEN SPANJER & BART GIELEN
Theater
Geluk is een herinnering

Zaal: kleine zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: middag- of avondvullend met pauze
Garantiesom: € 1.500,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW
Website Maarten Spanjer
‚Äč

Geluk is een herinnering
Tekst: Maarten Spanjer
Interviewer: Bart Gielen
Foto: Bart Gielen

MAARTEN SPANJER & BART GIELEN

Voorstelling:
Geluk is een herinnering

De voorstelling gaat in één zin samengevat over ‘Een Amsterdamse jeugd in de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een Amsterdams jongetje.’

Maarten Spanjer speelde als acteur in films als ‘Spetters’ en ‘De Kameleon’ en won de Gouden Roos van Montreux met het televisieprogramma ‘Taxi’. Hij schreef ondertussen meerdere verhalenbundels die zowel door de pers als mensen als Jan Mulder en Kees van Kooten lovend werden besproken. ‘Spanjer bezit het talent om de werkelijkheid van het bestaan en de schoonheid van de kunst door elkaar heen te laten lopen,’ aldus Jan Mulder.  

In ‘Geluk is een herinnering’ neemt Spanjer u mee op een nostalgische trip naar zijn jeugdjaren in Amsterdam. Aan bod komen grootse historische gebeurtenissen zoals de naweeën van de oorlog en de inval van de Russen in Tsjechoslowakije, maar ook fenomenen als de dienstkeuring, de buurtmongool en de indiaan Klukkluk uit Pipo de clown. En niet te vergeten zijn hilarische ontmoetingen met figuren als Rinus Michels en Ko van Dijk. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide en hoe Rijk de Gooijer in een aquarium met siervissen belandde, ook dat doet Spanjer voor u uit de doeken.

‘Geluk is een herinnering’ is een literaire voorstelling vol herkenning, humor en melancholie, gebaseerd op Spanjers onlangs verschenen verhalenbundel onder dezelfde naam.

‘Of er typisch Amsterdamse humor bestaat, weet ik niet, maar als hij bestaat beoefent Spanjer hem met meesterschap.’ – Martin van Amerongen, De Groene


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Maarten Spanjer 2018.jpg 68.13 kB
Geluk is een herinnering persafbeelding.jpg 79.70 kB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

TECHNISCHE INFO BART GIELEN EN MAARTEN SPANJER.pdf 32.87 kB