CONTACT

 
ROY EN HEDY GRÜNEWALD
Theater
Selamat Makan - Smakelijk Eten

Zaal: kleine zaal
Beschikbaar: hele seizoen, max. 2 à 3 per maand
Lengte: 75 minuten
Roy Grünewald

Selamat Makan - Smakelijk Eten
Verteller: Roy Grünewald
Kok: Hedy Grünewald
Regie: René Jagers

ROY EN HEDY GRÜNEWALD

Voorstelling:
Selamat Makan - Smakelijk Eten

DIT IS EEN THEATERBELEVING!

Storytelling – Indische verhalen – geuren kringelen uit de wadjans – Indische maaltijd

Sinds de première in september 2014 speelden Roy en Hedy Grünewald deze voorstelling (of liever: dit concept) voor zalen van maximaal 100 bezoekers. In de theaters waar zij speelden waren alle voorstellingen uitverkocht.

Deze theaterbeleving is beslist niet alleen voor ‘Indo’s’, maar voor iedereen die van lekker Indisch eten houdt en geniet van prachtige verhalen. Over Indië, tempo doeloe en de Indo’s in Nederland. Historie afgewisseld met persoonlijke belevenissen. Humoristisch en soms een tikje pikant:
“…want er schuilde nog een geheim ónder de gordel van smaragd…”

Het publiek wordt persoonlijk door Roy en zijn zus Hedy welkom geheten voor een ‘kumpulan’, een Indische familiebijeenkomst. Als men in de zaal zit, vertelt Roy dat het eten nog niet klaar is. Hedy staat op het podium te koken. Kruidige geuren kringelen de zaal in en ondertussen vertelt Roy de verhalen. Na afloop wordt het publiek uitgenodigd in de foyer voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd met rijst, saté, sajoer, telor Bali, sambal goreng en garnituren.

Krachtig theaterconcept
De kracht van dit concept is ook gelegen in de manier waarop het publiek gaat eten. Geen gedekte tafels, maar men zit gezellig informeel bij elkaar aan tafel. De verhalen komen vanzelf. Over Indische roots, een Indische schoonvader, of toeristische belevenissen. Ook de manier waarop de maaltijd wordt geserveerd is onderdeel van het concept.

Tijden
‘Selamat makan’ is zeer geschikt om te programmeren op een zaterdag- of zondagmiddag in een kleine zaal of toneel op toneel. Aanvang tussen 16.00/17.00 uur. De voorstelling duurt 75 minuten zonder pauze.

Senioren
Deze voorstelling is uiteraard voor een brede doelgroep, voor jong en oud, Indo of niet. Ondertussen is gebleken dat dit concept erg aanslaat bij senioren en zeer geschikt is als middagprogramma op een doordeweekse dag met aansluitend een maaltijd. 

ENKELE REACTIES  
…na de verhalen maakte Hedy’s heerlijke eten de avond tot een feest!

…Roy is een geboren verteller die prachtig zijn oude Indische tantes imiteert

…ik heb nooit geweten wat jullie geschiedenis was. Heel helder verteld

…je raakt tijdens het eten heel snel met anderen aan de praat

DE SPELERS

Hedy Grünewald (kookt)
Werkte meer dan 25 jaar als scenograaf voor diverse dans- en theatergezelschappen in Nederland en België. Als medeoprichter en artistiek verantwoordelijke was zij van 1984 tot eind 2012 verbonden aan theatergroep Drieons. Sinds 2013 is zij voor anderen Indisch gaan koken. In theater de NWE Vorst, Tilburg organiseerde zij een aantal keren een pop-up restaurant en met haar bedrijf Indisch & Anders verzorgt ze veelvuldig catering.

Roy Grünewald (vertelt)
Was 16 jaar directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Daarna specialiseerde hij zich in het ontwikkelen van culturele concepten en storytelling projecten. Is als docent storytelling verbonden aan Fontys Academy for Circus and Performing Arts, Hogeschool v.d. Kunsten Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Regisseerde Fred Delfgaauw in ‘De Verteller’ en ‘De wachtkamer van de Liefde’. Zie www.roygrunewald.com

René Jagers (regisseert)
Was jaren regisseur en artistiek leider van theatergezelschap Drieons in Tilburg. Daarnaast regisseerde hij bij het Zuidelijk Toneel, Amai en Theater Zuidpool (B). Sinds 1998 werkte hij bij Theater De NWE Vorst in Tilburg. Eerst als programmeur, later als directeur tot zijn pensioen in 2013.

Vof ‘Indisch en Anders’
Is een klein bedrijf dat het Indische eten op een andere en eigentijdse manier presenteert. Er worden o.a. pop-up restaurants georganiseerd, theatrale eetvoorstellingen of verrassingsmaaltijden op ongewone locaties. 


 Publiciteit
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

flyer_selamatmakan_A5.pdf 1.68 MB

 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

selamat makan 4.JPG 4.09 MB
Selemat Makan voorstelling.jpg 116.61 kB
Roy & Hedy Grünewald 02 © Fotostudio Wierd.jpg 118.69 kB
Roy & Hedy Grünewald 01 © Fotostudio Wierd.jpg 128.86 kB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

- SLM Roy & Hedy Grünewald - Technische lijst 2018-19 def.pdf 68.19 kB