CONTACT

 
MUSICA EXTREMA
Muziek
Missa

Zaal: middenzaal
Beschikbaar: januari tot en met mei 2020
Lengte: avondvullend zonder pauze
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 3.500,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW
Website Musica Extrema
Facebook
Twitter

Missa
Verteller: Marga van Praag
Orkest: Musica Extrema
Compositie en arrangement: Wim Warman en Ben van den Dungen
Liedteksten: Jan Rot
Verhaal: Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen
Vocalen: Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet
Koor: Kamerkoor Animato

MUSICA EXTREMA

Voorstelling:
Missa

Een nieuwe muzikale voorstelling over het Ontstaan van Holland

MISSA is een nieuwe muzikale voorstelling in elf delen over het Ontstaan van Holland. De muziek heeft elementen van de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantiek van de klassieke muziek, maar ook bepaalde soorten popmuziek, folklore en wereldmuziek en is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen. De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal is geschreven door Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen en wordt gloedvol verteld door Marga van Praag.

Een wereldwijd opererend orkest (Música Extrema), vier vooraanstaande vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet), een koor (Kamerkoor Animato) en de alom bekende journalist/nieuwslezer (Marga van Praag) vullen de speelvloer van prachtige kerken en locaties in Holland.

MISSA vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water en de ontginning van land door de graven van Holland, het ontstaan van de steden en daarmee de stads- en burgerrechten. De Slag Bij Vlaardingen en ook het  het bijzondere leven van Jacoba van Beieren; de Gravin van Holland en Zeeland, passeren de revue.  MISSA beschrijft het Ontstaan van Holland tot aan de verwoestende Hoekse- en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke en alle vernietigende Sint-Elisabethsvloed.

MISSA is voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis en prachtige muziek.


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Missa_Beeld.jpg 57.30 kB
Missa_Affiche.jpg 78.57 kB
Marga van Praag.jpg 53.12 kB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Technischelijst Missa v01.03.pdf 435.20 kB