Abspoel 038 Bischoff
ABSPOEL & BISCHOFF

‘VIVE AZNAVOUR!’ is een intieme persoonlijke hommage van Michael Abspoel, aan de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf. In zijn lange carrière groeide Charles Aznavour wereldwijd uit, tot de meest geliefde en best verkochte chansonnier aller tijden. Shahnour Varenagh Aznavourian, de zoon van Armeense vluchtelingen, overleed op 1 oktober 2018 en was een monument van het Franse chanson.

Voorstelling

Vive Aznavour!

Artiesten
Tekst en zang: Michael Abspoel
Piano: Marc Bischoff

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend met pauze
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 1.000,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW

‘VIVE AZNAVOUR!’ is een intieme persoonlijke hommage van Michael Abspoel, aan de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf. In zijn lange carrière groeide Charles Aznavour wereldwijd uit, tot de meest geliefde en best verkochte chansonnier aller tijden.

Shahnour Varenagh Aznavourian, de zoon van Armeense vluchtelingen, overleed op 1 oktober 2018 en was een monument van het Franse chanson. ‘Le dernier monstre sacré de la chanson’ zoals z’n fans hem liefkozend noemden, zong in negen talen, schreef en componeerde 1300 nummers en verkocht 180 miljoen platen en cd’s. Daarnaast speelde hij als succesvol acteur in meer dan 60 speelfilms.

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisie-programma ‘Man bijt hond’, bracht de laatste twee jaar een succesvol eerbetoon aan een andere grote chansonnier: de Brusselaar Jacques Brel. Met ‘VIVE BREL!’ trad hij samen met pianist en arrangeur Marc Bischoff, op in theaters in Nederland en Vlaanderen.

Hij gaat dat voortzetten, met een hommage aan die andere Franstalige muzikale held uit zijn leven: Charles Aznavour. ‘She’, ‘La Bohème’, ‘Yesterday when I was young’, ‘What makes a man a man’, ‘For me formidable’, ‘La Mamma’, ‘Non je n’ai rien oublié’, ‘Emmenez-moi’ en vele andere Aznavour-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheater programma.

Televisie-en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor het Franse chanson. Hij realiseerde zich later dat de muziek van Brel en Aznavour eigenlijk nooit weg is geweest uit z’n leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat zij altijd weer op zijn pad kwamen. Steeds waren er momenten dat hun muziek hem weer inspireerde, troostte, of hielp om te blijven geloven in zichzelf en het leven.

Met ‘VIVE AZNAVOUR!’ brengt hij een jaar na het overlijden van Aznavour, een ode aan de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. Hij herdenkt hem niet alleen met muziek, maar ook met een zoektocht naar de invloed van Aznavour op zijn en ons leven. Daarbij de vraag stellend: hoe heeft hij ons geraakt ? In het programma zal Michael Abspoel de nummers dan ook inleiden aan de hand van persoonlijke verhalen en herinneringen. Daarnaast leren we Aznavour zelf beter kennen, door anekdotes over zijn doorleefde leven. Elk nummer krijgt zo een extra emotionele lading.

Dat Aznavour meer te vertellen had dan alleen over de liefde, zal tijdens deze voorstelling wel duidelijk worden. Zijn maatschappelijke engagement was groot en hij behandelde veel taboes in zijn nummers. Deze benadering van Aznavour in de voorstelling doet volgens Michael Abspoel het meest recht aan de meester. Charles Aznavour sprak een universele taal, kwetsbaar en authentiek, die iedereen begreep en met een stem die in de ziel raakte.

Voor de een is dit programma een warm weerzien, voor de ander een verrassende eerste kennismaking met deze tijdloze en unieke artiest. ‘VIVE AZNAVOUR!’ is kortom een intieme muziekavond met een voor iedereen herkenbare en persoonlijke benadering.

Michael wordt net als in 'VIVE BREL!' ook in ‘VIVE AZNAVOUR!’ begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff, die de nummers ook arrangeerde.

Michael Abspoel komt uit een theaternest. Hij is televisiemaker en was jarenlang de markante stem van het bekende televisieprogramma ‘Man bijt hond’. Naast zijn televisiewerk treedt hij op als zanger en theatermaker.

Marc Bischoff is naast een zeer veelzijdig en veelgevraagd pianist, ook componist/arrangeur en producer van Jazz en World Music. In 2009 kwam zijn debuut-cd  ‘Later is too late’ uit, waarop hij te horen is met zijn eigen trio.

Vindt meer informatie op