Beets Brothers Electric
BEETS BROTHERS ELECTRIC

Klankstaven in plaats van snaren: Peter Beets speelt in zijn nieuwe Electric Band op een elektrische piano, die de wereld veranderde toen die een halve eeuw geleden zijn intrede deed: Fender Rhodes. Het warme, vette en soms knorrige geluid veroverde direct een centrale plaats in de populaire muziek. Ook jazzmuzikanten als Herbie Hancock gingen volop experimenteren met deze nieuwe klankwereld.

Voorstelling

Together Again For The First Time!

Artiesten
Peter Beets: Fender Rhodes & Yamaha electrische piano
Marius Beets: basgitaar
Tim Hennekes: drums
Alexander Beets: alt- en tenorsaxofoon
Ruud Breuls: trompet (op basis van beschikbaarheid, anders vervangende trompettist)

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: middag- of avondvullend met pauze
Garantiesom: € 2.350,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW

Klankstaven in plaats van snaren: Peter Beets speelt in zijn nieuwe Electric Band op een elektrische piano, die de wereld veranderde toen die een halve eeuw geleden zijn intrede deed: Fender Rhodes. Het warme, vette en soms knorrige geluid veroverde direct een centrale plaats in de populaire muziek. Ook jazzmuzikanten als Herbie Hancock gingen volop experimenteren met deze nieuwe klankwereld. Naast eigentijdse interpretaties van spannende nummers uit die tijd, zal Peter Beets ook nieuw eigen werk presenteren.

Voor de gelegenheid nodigt Peter zijn broers Marius en Alexander uit, met wie hij een zeer gevoelsrijke band heeft. Wanneer de drie gebroeders Beets samen op het podium staan, is het altijd vuurwerk. De magie is voelbaar en hoorbaar. Hoewel ze ieder hun eigen weg in de muziek gevonden hebben, vinden zij het altijd fijn om weer terug te keren naar het 'huiskamergevoel' van toen ze opgroeiden in de Achterhoek.

Bassist Marius Beets' muzikale smaak is geworteld in de hardrock, die van saxofonist Alexander Beets is duidelijk een meer lyrische - zoals David Sanborn and Elvis Presley - en Peter Beets heeft ook dat bluesgevoel, maar neemt dit mee in de jazz, net zoals zijn idool Herbie Hancock. De heren vinden elkaar in een energieke set, waarin de geboorte van jazzfunk gevierd wordt en waarin strak samenspel en opwindende solo's worden afgewisseld met persoonlijke interpretaties van de mooiste melodieën die de broers muzikaal verenigen.

Vindt meer informatie op