Dasha Skorokhodova 038 Julia Philippens
DASHA SKOROKHODOVA & JULIA PHILIPPENS

Wat is de Russische ziel? Het is iets wat je alleen met je gevoel kunt begrijpen. Maar hij weerklinkt in de prachtige gedichten van de grote Russische geesten als Pushkin.Vanwege haar Russische achtergrond kan de Haagsche zangeres Dasha Skorokhodova als geen ander het gevoel uit die kunstwerken vertalen naar het Engels.

Voorstelling

Bach, Poetry & Jazz

Artiesten
Dasha Skorokhodova: zang
Julia Philippens: viool
Miguel Rodriguez: piano
Steven Zwanink: contrabas
Sander Smeets: drums

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: middag- of avondvullend met pauze
Bijzonderheden: vleugel of piano noodzakelijk
Garantiesom: € 1.250,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW

Wat is de Russische ziel? Het is iets wat je alleen met je gevoel kunt begrijpen. Maar hij weerklinkt in de prachtige gedichten van de grote Russische geesten als Pushkin.

Vanwege haar Russische achtergrond kan de Haagsche zangeres Dasha Skorokhodova als geen ander het gevoel uit die kunstwerken vertalen naar het Engels. Zij brengt de vertalingen weer terug naar nieuwe poëzie, die ze tegelijk boven op de beroemdste melodieën van de grote Bach plaatst. Stukken die vaak nooit eerder gezongen zijn. En als klap op de vuurpijl heeft ze deze muziekstukken een hele nieuwe jas gegeven, een eigentijdse swingende aanpak, waarbij een heel scala aan ritmische fundamenten langskomt, van bolero en cha cha cha tot shuffle en jazzwals.

Julia Philippens verkreeg de laatste jaren in Nederland een enorme populariteit door haar werk als violiste, componist en arrangeur bij de groep Fuse, waarmee ze wekelijks optreedt in het televisieprogramma "Podium Witteman" van Paul Witteman en ook regelmatig bij "De Wereld Draait Door". Ze heeft het bijzondere vermogen om de stijlkenmerken van klassieke muziek te combineren met een ongekend improvisatietalent. Tussen haar klassieke partijen door lijkt het soms alsof ze is ingevlogen uit de gloriejaren van de jazz, met een vette knipoog naar Stephane Grappelli.

Dit wel zeer bijzondere programma brengt drie grote culturen bij elkaar: de Russische poëzie, de Europese klassieke muziek en Amerikaanse jazz en blues. Dit spraakmakende programma zit vol met uitsluitend juweeltjes!

Vindt meer informatie op