Musica Extrema
MUSICA EXTREMA

De Opstand is het tweede muziek- en theaterprogramma van Musica Extrema over het ontstaan van Nederland. Na het succesvolle eerste programma over de adelijken en graven in Holland, ‘Missa Hollandia’, is het programma De Opstand het vervolg: het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog. Al deze muziek wordt wederom op een eigenwijze en unieke manier bewerkt door het ensemble.

Voorstelling

De Opstand

Artiesten
Muziek: Musica Extrema
Viool: Tanya Schaap
Saxen: Ben van den Dungen
Accordeon: Michiel Ockeloen
Piano: Sebastiaan van Bavel
Contrabas: Thomas Pol
Sopraan: Claudia Patacca
Flamenco zangeres & gitaar: María Marín
Verteller en tekst: Jan Rot

Zaal: kleine - en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend met pauze
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 2.500,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW

De Tachtigjarige Oorlog

De Opstand is het tweede muziek- en theaterprogramma van Musica Extrema over het ontstaan van Nederland. Na het succesvolle eerste programma over de adelijken en graven in Holland, ‘Missa Hollandia’, is het programma De Opstand het vervolg: het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog.

De muziek van beroemde componisten uit deze periode van de geschiedenis, zoals Bach, Monteverdi, Sweelinck, maar vooral ook Spaanse volksmuziek uit die tijd, vormen het muzikale uitgangspunt van De Opstand. Al deze muziek wordt wederom op een eigenwijze en unieke manier bewerkt door het ensemble. Musica Extrema werkt voor De Opstand samen met theatermaker en zanger Jan Rot die het begeleidende verhaal over deze indrukwekkende onafhankelijkheidsstrijd en de Nederlandse songteksten voor zijn rekening neemt. Tijdens de voorstellingen zal hij ook de verteller zijn.

Het spannende verhaal met alle intriges en ongelooflijke gebeurtenissen uit die tijd, beschrijft de onderdrukking van Spanje, de moord op Willem van Oranje en de langdurige strijd rond de steden van Nederland, met uiteindelijk als resultaat de soevereiniteit van Nederland.

De Opstand is een avondvullend en toegankelijk muziekprogramma voor jong en oud.

Vindt meer informatie op