Peter Beets 038 Henk Meutgeert Met Izaline Calister
PETER BEETS & HENK MEUTGEERT MET IZALINE CALISTER

Ze werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel.

Voorstelling

Gershwin Celebration

Artiesten
Henk Meutgeert: dirigent, componist, arrangeur
Peter Beets: vleugel
Izaline Calister: zang
Tim Hennekes: drums
Tijs Klaassen: contrabas
Jasper van Damme: altsaxofoon
Mo van der Does: altsaxofoon
Fernando Sanchez Bouzon: tenorsaxofoon
Floriaan Wempe: tenorsaxofoon
Rik van den Bergh: baritonsaxofoon
Jos van den Heuvel: trombone
Pablo Martinez: trombone
Alba Pujals: trombone
Bart van Gorp: bastrombone
Libbe Oosterman: trompet
Rodolfo Neves: trompet
Gidon Nunes Vaz: trompet
Ellister van der Molen: trompet
Abriel Ferreira: trompet

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen / met Izaline alleen januari en februari 2021
Lengte: middag- of avondvullend met pauze
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 2.500,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW

Ze werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel. De heren bekronen hun jarenlange vruchtbare samenwerking met een platform voor een nieuwe generatie jazzmusici.

Onder de ervaren leiding van Beets en Meutgeert staat deze achttien man (en vrouw!) sterke bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. Bij elk concert staat een ander thema centraal, waar eigentijdse bewerkingen van worden gemaakt en door de veelbelovende musici een eigenzinnige draai aan wordt gegeven.

De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld.

In januari en februari 2021 met zangeres Izaline Calister
Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap - Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspectakel en haar stem en interpretaties kunnen geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets.

De pers over dit programma:
De stukken van Gershwin krijgen een vorstelijke, maar ook degelijke behandeling met mooie tempowisselingen en klinkende improvisaties. Als pianist staat Peter Beets op eenzame hoogte, als begeleider en solist. Hij heeft een prachtige touche en weet de essentie van de melodie exact te raken. - Jazzflits, Sjoerd van Aelst

Vindt meer informatie op