R11 Vh Het Willem Breuker Kollektief
R11 (VH HET WILLEM BREUKER KOLLEKTIEF)

Een ode aan componisten van filmmuziek voor sciencefiction films van vroeger tot nu. Componist / arrangeur Bob Zimmerman en slagwerker / componist Rob Verdurmen bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.

Voorstelling

R11 vs the A.I. Robot 2020 Tour

Artiesten
Tatiana Koleva - Marimba, diverse percussie en electronica
Joep Lumeij - Bas en basgitaar
Annie Tangberg - Cello en electronica
David Kweksilber - Klarinetten, saxen en de ewi
Rutger van Otterloo - Bariton- en sopraansax
Alex Coke - Fluit, piccolo en tenorsax
Rob Verdurmen - Slagwerk, electronica, componist
Bob Zimmerman - Arrangeur
Martijn Grootendorst - VJ
Guido Nieuwdorp - Geluid
Wout Bremer - Composerbot Aimée

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: 90 minuten zonder pauze
Bijzonderheden: geschikt voor alle leeftijden
Garantiesom: € 2.000,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW

Een ode aan componisten van filmmuziek voor sciencefiction films van vroeger tot nu

Componist / arrangeur Bob Zimmerman (u kent hem van o.a. De Nieuwe Wildernis, Süskind, zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en het populaire tv programma Maestro) en slagwerker / componist Rob Verdurmen (hem kent u van o.a. 38 jaar vaste drummer van het (inter)nationaal vermaarde Willem Breuker Kollektief en zijn werkzaamheden voor ondermeer het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.

De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Want wij zijn er totaal aan gewend, maar zeker ook door vérwend.

Maar wat staat ons te wachten als Artificial Intelligence de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt en wij allen alleen nog door de Composerbot gecomponeerde muziek te horen krijgen? Dit gaan wij tijdens de voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzoeken.Aan de hand van Bob's arrangementen van bekende en minder bekende filmmuziek voor sciencefiction films uit de periode 1956 tot heden, aangevuld met speciaal voor de voorstelling door Rob gecomponeerde soundtracks, gaat R11 de technologische ontwikkelingen in beeld en geluid muzikaal vertalen tot een wervelend muziekspektakel.

VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.