Thirsa Van Til
THIRSA VAN TIL

Deze voorstelling gaat over twee vrouwen: over Traudl Junge; de persoonlijke secretaresse van Adolf Hitler en over Truus Menger; een verzetsheldin uit Haarlem die samen met Hannie Schaft vocht tegen de Duitse bezetter in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘Om in de Overwinning te Geloven’ is een solovoorstelling. De verhalen van beide vrouwen in dezelfde oorlog worden naast elkaar gespeeld.

Voorstelling

Om in de Overwinning te Geloven

Artiesten
Tekst en spel: Thirsa van Til
Vertaling: Teunkie van der Sluijs
Regie: Jörgen Tjon a Fong
Artistiek adviseur USA: Erwin Maas
Lichtontwerp: Remko van den Ende
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Production manager: Pim Luitjes

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: 1 april t/m 4 mei 2021
Lengte: 70 minuten zonder pauze
Garantiesom: € 1.250,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW

Deze voorstelling gaat over twee vrouwen: over Traudl Junge; de persoonlijke secretaresse van Adolf Hitler en over Truus Menger; een verzetsheldin uit Haarlem die samen met Hannie Schaft vocht tegen de Duitse bezetter in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

'Om in de Overwinning te Geloven' is een solovoorstelling. De verhalen van beide vrouwen in een en dezelfde oorlog worden naast elkaar gespeeld. Dit gebeurt in een chronologische vertelling waarin per jaar de ervaringen van beide vrouwen worden belicht; zo accepteert Traudl in 1942 de baan als persoonlijke secretaresse van Adolf Hitler en sluit Truus zich in datzelfde jaar aan bij het georganiseerde verzet in Haarlem. De voorstelling is gebaseerd op interviews en de autobiografieën van beide vrouwen. Traudl Junge schreef 'Tot het laatste uur', waar ook de film Der Untergang van Oliver Hirschbiegel op is gebaseerd. Truus Menger schreef 'Toen niet, nu niet, nooit'.

Thirsa van Til studeerde af aan de ArtEZ theater academie en is bekend van rollen in de musical Soldaat van Oranje en het toneelstuk ANNE, over het leven van Anne Frank.
Op tv speelde ze in series als Celblok H., Motief voor Moord en De Co-Assistent. Op het witte doek verscheen ze in de films Consequential Matters (Berlin Outstanding Achievement Award) Falling Apart en de Nederlandse Oscar inzending 97%.
In de Verenigde Staten is ze te zien in verschillende film en televisie producties zoals de CBS Pilot Evil van de makers van The Good Wife, de film Liberté: a Call to Spy, geregisseerd door Lydia Dean Pilcher en het derde seizoen van Nickelodeon’s Hunter Street. Voor haar rol in Consequential Matters ontving ze in 2019 een award voor Beste Actrice op het Five Continents International Film Festival. In 2019 vertolkte ze de hoofdrol in het toneelstuk Kill Floor van Abe Koogler geproduceerd door het Roaring Goat Theater Company in New Jersey. De webserie The Genius ging in augustus in premiere tijdens het Realist Web festival in Nihznyi Novgorod in Rusland.

Vindt meer informatie op