Cor Bakker viert 60-jarige verjaardag groots in het Concertgebouw
Cor Bakker 8211 Cor Bakker Met Als Gast Sjors Van Der Panne

Cor Bakker werd op 19 augustus 2021 zestig jaar. Hij vierde dit groots op 15 september 2021 in Het Concertgebouw in Amsterdam tijdens een feestelijk concert met muzikale vrienden Fuse en speciale gasten Paul de Leeuw en Francis van Broekhuizen. Bovendien presenteerde Cor zijn nieuwe album, Hollandse Helden, waarop hij een ode brengt aan zijn favoriete Nederlandse liedcomponisten, onder wie Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans.

Cor Bakker
Cor Bakker is een meesterpianist. Punt. Het instrument heeft voor deze virtuoos geen geheimen meer. Met jazz-improvisatie als basis ligt het spel van Cor niet vast, het is geen twee avonden gelijk. Werken met Cor Bakker is een avontuur aangaan en nog niet weten waar je uitkomt. Ingrediënten voor een spannende samenwerking met het net zo diverse Fuse.

Fuse
De Nederlandse topformatie Fuse is een graag geziene act in binnen- en buitenland. Het energieke zestal met verschillende expertises kapt zijn eigen weg door het landschap van de muziek. Fuse brak door dankzij hun rol als huisband van het programma Podium Witteman, ze wonnen de Edison Klassiek publieksprijs en brachten drie zeer diverse albums uit.

Hollandse Helden
Harry Bannink, Joop Stokkermans en Ruud Bos… Wij zijn vertrouwd met veel van de liedjes die ze schreven, maar wat blijft ervan over als ze zonder teksten klinken? Geweldige composities! Cor Bakker nam met de strijkers van het Metropole Orkest het album Hollandse Helden op, met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman. En het was zijn droom om er mee op tour te gaan. Maar hoe? Fuse was de oplossing! Cor hoorde ze, werkte met ze en zo ontstond er een wederzijdse liefde en bewondering. U hoort vanavond instrumentale liedjes van het album Hollandse Helden, maar ook liedjes mét zang, gezongen door gastvocalisten Paul de Leeuw en Francis van Broekhuizen.