BEAUTIFUL
STRANGERS

F.A.N. (For A Night)

Beautiful Strangers is een collectief van muzikanten dat spontaan is ontstaan. De dood van Prince op 21 april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommigen was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige PRINCE TRIBUTE BAND was ontstaan ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt. De band trekt door het land onder de naam Beautiful Strangers.

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

Na een zeer succesvolle, met vijf sterren bekroonde, theatertour langs bijna vijftig theaters en een dito clubtour langs de popzalen komt het gezelschap weer terug naar het theater met een de gloednieuwe show F.A.N. (For A Night). Natuurlijk zullen de grote hits van Prince (van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Purple Rain) allemaal voorbijkomen. Daarnaast zullen er uitstapjes gemaakt worden naar muzikanten waar Prince mee werkte en muzikanten die ontegenzeggelijk geïnspireerd zijn door Prince, inclusief de Strangers zelf.

De line-up bestaat uit drie vocalisten.
- Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014.
- Kris Rietveld, zingt bij Alain Clark, schitterde bij Chaka Khan en ging als backingvocalist mee met Duncan Lawrence naar Tel Aviv.
- Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van het collectief Beautiful Strangers. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelde onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful en Karsu.
- Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane, Alain Clark en Jarreau Vandal’s live band.
- De ritmesectie bestaat uit bassist Nathan Klumperbeek (Tentenpies) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen).
- De blazerssectie bestaat uit trombonist Efe Erdem (DI-REKT, Doe Maar etc), de uit Parijs afkomstige saxofonist Marc Mangin (Steffen Morrison, Karsu etc) en trompettist Randell Haye (The Kyteman Orchestra, Edsilia Rombley, Typhoon etc).

Uitvoerenden
David Dam - zang
Kris Rietveld - zang
Jessy Hay - zang
Anan den Boer - toetsen
Nathan Klumperbeek - bas
Willem van der Krabben - drums
Efe Erdem - trombone
Marc Mangin - saxofoon
Randell Haye - trompet
Details
Zaal: midden- en grote zaal
Beschikbaar: februari, maart en  april 2023
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 3.950,00 excl. BTW en  7% AR
Meer info
Bekijk alle voorstellingen