DE ZEE THEATERPRODUCTIES & SPEAKERS ONLINE

Diverse sprekers

Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg is geboren in Dokkum en is zijn muzikale carrière begonnen in 1985.
In 1992 besloot hij Nederlandstalige nummers te maken met zijn band De Kast. In 1997 kreeg hij bekendheid in de rest van Nederland met het Friestalige nummer “In nije Dei”. Syb begon zich ook te ontwikkelen als artiest en ook als producer.
In 2005 vertolkte hij de rol van Julius Caesar Scaliger en ging mee op de theatertournee. In 2006 was hij te zien in de musical Rembrandt en in 2007 trad hij op in een popvoorstelling met de populairste Amerikaanse ‘West Coast’-nummers aller tijden. In 2009 toerde Van der Ploeg langs de theaters met de voorstelling Sonneveld Voor Altijd en in 2010 nam hij deel aan het programma De beste zangers van Nederland.
In 2011 vertolkte Van der Ploeg de allereerste hoofdrol van Jezus in The Passion. Syb van der Ploeg treedt solo op en maakt u deelgenoot van zijn muzikale leven en bezorgt u een onvergetelijke muzikale avond.

Bas Nijhuis

Wat maak je als scheidsrechter mee wanneer je een internationale wedstrijd fluit in de UEFA Champions League en je door een hele tribune (en natie) wordt uitgejoeld? Hoe ga je om met de druk van niet alleen het publiek, maar ook de spelers, de bond, de media en de aanhangers tijdens zo'n belangrijke wedstrijd?
Bas Nijhuis kan heel bevlogen vertellen over zijn exceptionele beroep: de unieke rol in zo'n groot geheel en de manier waarop je je daarin staande moet zien te houden. Hij spreekt over persoonlijke situaties die hij met grote spelers heeft meegemaakt: het spel, het getouwtrek, het uitlokken en achteraf het oordelen en de kritiek.
Maar Bas is een optimistisch mens, al sinds zijn vijftiende als scheidsrechter actief omdat hij dit altijd als zijn grote droom zag en een geboren leider is. Bas laat zich dan ook niet gauw uit het veld slaan, staat zijn mannetje, houdt van uitdagingen en heeft een eigengereid karakter. Dat je jezelf daarmee niet altijd populair maakt, is hij zich terdege van bewust. Maar met zijn geheel eigen charme weet Bas Nijhuis met wat luchtigheid en een kwinkslag situaties naar zijn hand te zetten, ijs te breken en gemoederen te bedaren.
Een pracht van een portret van een bijzondere persoonlijkheid die zichzelf blijft in de wereld van het grote geld en de voetbalgekte. Bas Nijhuis weet zijn verhaal levendig te maken, situaties uit te vergroten en zodanig te relativeren dat het komische en herkenbare voorbeelden oplevert die niet alleen in de voetballerij voorkomen, maar ook gewoon in het dagelijks leven.

Foppe de Haan & Evert ten Napel

Niet gegarandeerd dat Foppe de Haan zijn emoties de baas blijft, als hij geïnterviewd wordt door Evert ten Napel en zijn voetballeven uit de doeken doet. Want voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport.
Foppe de Haan
: zijn voornaam is merkbeeld geworden en zijn achternaam symboliseert zijn karaktertrekken: trots en onafhankelijk, leidend en sociaal. Landelijk bekend geworden door als trainer met Jong Oranje in 2006 en 2007 het Europees Kampioenschap te winnen en door zijn langdurige en succesvolle trainerschap bij sc Heerenveen, ook nog eens na zijn pensionering.
Maar wat Foppe de Haan zo'n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen, maar toch daadkrachtige manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen, waardoor een team of groep beter presteert. En zijn manier van werken, motivatie en leiderschap weet hij ook nog zorgvuldig, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen, zodat een ander er ook iets van op kan steken.
Evert ten Napel: de bakkerszoon uit Klazienaveen werd sportverslaggever en was sinds 1982 commentator bij NOS Studio Sport. Zijn stem wordt nog eerder herkend dan zijn gezicht en u kunt hem tegenwoordig het Eredivisie voetbal horen verslaan bij de commerciële TV zender FOX of zijn kreten en uitspraken horen via de FIFA-games. In de vele jaren bij Studio Sport was Evert bij talrijke grote sportmomenten aanwezig, zoals de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool-Juventus, het WK in 1978 in Argentinië, het EK 1988 in Duitsland en deed ook nog 5x verslag van de Tour de France achter op de motor.
Evert heeft de ontwikkelingen van Foppe als trainer op de voet gevolgd en de samenspraak tussen deze twee mannen leidt tot een prachtige theateravond: een must voor iedere voetballiefhebber! Geïnterviewd door Evert ten Napel komt Foppe de Haan in theater goed tot zijn recht. Dit vanwege de ruimte en tijd die er is om zijn voetballeven uit de doeken te doen en zijn (levens)visie te delen met het publiek.

Mart Smeets

De top van de sport.
Topprestaties leveren kan alleen als er sprake is van een goed uitgebalanceerd team. Dit geldt zowel in het zaken doen als in de topsport. Mart Smeets geeft antwoord op een aantal vragen die iedere manager zich wel eens stelt:
- Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?
- Welke vorm van teambuilding leidt tot een 'winning team'?
- Hoe blijven we scherp?
- Wat is de beste voorbereiding voor een topprestatie?
To-the-point, helder, inlevend, respectvol, authentiek zijn de steekwoorden.
Zijn naam behoeft nauwelijks toelichting. Wie kent hem niet van radio en televisie, waar Mart Smeets op geheel eigen wijze de sportverslagen verzorgt van nagenoeg alle vooraanstaande nationale en internationale sportevenementen.
Mart Smeets heeft diverse boeken op zijn naam staan, waaronder boeken over de Olympische Spelen. Er is ook een kinderboek van zijn hand verschenen over de Olympische Spelen.

De Zee Theaterproducties en Speakers Online brengen in uw theater diverse bekende Nederlanders uit de sportwereld, advocatuur, televisie en nog meer. Zij hebben allen een kant en klaar programma van 75 minuten over hun werk, leven en de achterkant van hun beroep.
Wat het publiek altijd al wilde weten.

Combinaties zijn ook mogelijk tussen de verschillende speakers.
Op de website van Speakers Online vindt u een groot aantal speakers dat te boeken is. Klik op de foto's van de speakers voor meer informatie over de betreffende persoon.

Hartelijke groet,
Cor Henzen
Speakersonline.nl
&
Marijke van der Zee
De Zee Theaterproducties

Bekijk volgende voorstellingen