FAY CLAASSEN

20 Jaar Fay Live

In 2021 viert de Nederlandse powervrouw van de jazz Fay Claassen een mijlpaal in haar carrière, twintig jaar na haar eerste soloalbum. Fay neemt haar publiek mee op een boeiende reis door de ups en downs van haar twintigjarige carrière, waar ze nog zeker tien jaar aan toe wil voegen.

Gelijktijdig met dit programma zal zij samen met Challenge Records acht CD’s plus een dubbel-LP samen in één album-box uitbrengen, met herontdekte, niet eerder uitgebrachte live opnamen over de hele breedte van Fay's loopbaan.

Met de songs uit haar meest geliefde projecten, nieuw bewerkt en met daar tussendoor bijzondere anekdotes, geeft zij u tijdens deze voorstelling een kijkje achter de schermen van haar avontuurlijke leven "on the road".

Fay trad op door heel Europa maar ook daarbuiten: Japan, China en de Verenigde Staten.

Zij ontving vele prestigieuze internationale muziekprijzen, zoals een aantal Edisons en een Gouden Plaat. Met een lange lijst legendes waarmee zij samenwerkte, behoort Fay tot de internationale top. Het type jazz dat zij zingt ligt bij iedereen goed in het gehoor. Dat doet ze met een elegantie en fijnzinnigheid waarmee ze haar publiek recht in het hart raakt.

Een recensent schreef eens dat het er vaak op lijkt dat Fay de definitieve versie van een bekend liedje weet neer te zetten.
Het Amerikaanse muziektijdschrift CADENCE werd door haar optreden zo geïnspireerd dat men daarover schreef: „Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful".

Fay trad op met de meest gerenommeerde Big Bands en OrkestenMetropole Orkest, Danish Radio Big Band, WDR Big Band, Brussels Jazz Orchestra en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Uitvoerenden
Fay Claassen: zang
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: voorjaar 2022 en hele seizoen 22/23
Garantiesom: € ***** excl. 7% AR en de wettelijke BTW
Meer info
Bekijk alle voorstellingen