REGINA ALBRINK

Dreams

DREAMS is een pianorecital met bekende licht klassieke composities, afgewisseld met verhalen, herinneringen en eventueel ook lichtbeelden.
Aanleiding voor deze voorstelling is de cd DREAMS die Regina Albrink heeft uitgebracht (2019). Hierop staan werken als: Clair de Lune (Debussy), Für Elise (Beethoven), "Jesu, Joy of Man's Desiring (Bach)", Un Sospiro (Liszt), I got Rhythm (Gershwin) en Libertango (Piazzolla). Kortom, Music for the Millions.

Regina behaalde haar solistendiploma in Amsterdam en studeerde aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord-Amerika en Azië.
Sinds 1991 geeft Regina Albrink op 2e kerstdag een kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit concert trekt bezoekers uit de hele wereld en is altijd uitverkocht.

In Thailand kreeg Regina in maart 2019 een prachtige recensie met als kop: 'Koningin van de piano'.
Een Duitse recensent schreef over haar: 'Ook Chopin zou het prachtig gevonden hebben.'
Regina Albrink werd in Italië geroemd om haar 'zeldzaam briljante spel met buitengewone zeggingskracht en technisch meesterschap van absoluut topniveau'.
Een Nederlandse recensent schreef onlangs over haar kerstrecital : 'Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas.
Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt.'

Uitvoerenden
Piano: Regina Albrink
Foto: Ingrid van Voorthuijsen
Details
Zaal: kleine zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 800,00 excl. BTW en 7% AR
Meer info
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen