RIK HOOGENDOORN

Donkerblauw Hotel - het concert

DONKERBLAUW HOTEL - de plaat
Het verschijnen van Donkerblauw Hotel is voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom die uitkomt.
In tegenstelling tot zijn eerdere albums die op cd verschenen komt zijn nieuwe werk uit als langspeelplaat op vinyl. Toen hij vijftig jaar geleden voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en zelf liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp.
Maar op het moment dat zijn eerste album uitkwam, zo’n vijftien jaar later, werden er bijna geen platen meer gemaakt.
Nu, ruim dertig jaar later, is juist de cd weer zo goed als verdwenen en is alles digitaal geworden. Daarom is Donkerblauw Hotel gewoon via de streamingsdiensten verkrijgbaar maar komt het vanwege de herontdekking van het platen draaien ook uit op vinyl.
Op de voorkant van de lp prijkt een schilderij, op de achterkant een fotocompilatie en op de binnenhoes zijn de teksten afgedrukt.
Precies zoals Rik daar als vijftienjarige jongen al van droomde.

De Nederlandstalige nummers op Donkerblauw Hotel zijn allemaal van de hand van Hoogendoorn (op één tekst na) en vertellen ieder hun eigen verhaal.
De plaat is geproduceerd door Serge Dusault en behalve bij de twee pianonummers zijn alle opnames gebaseerd op Rik zijn zang- en gitaarpartijen aangevuld met partijen van gastmuzikanten, onder wie Serge Dusault, Anke Piersma, Sofia Dragt en Richard Heijerman. Er is alleen gebruik gemaakt van analoge instrumenten.

DONKERBLAUW HOTEL - het concert
Begeleid door multi-instrumentaliste Anke Piersma en toetsenist
Serge Dusault geeft zanger/gitarist Rik Hoogendoorn een avondvullend concert waarin de nadruk ligt op de nummers van zijn nieuwe lp Donkerblauw Hotel.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen 'Het Rookkwartier' en 'De Twintigste Eeuw in Duo's'.
Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.
Voorafgaand aan dit concert stond Rik op de planken met de voorstellingen OppasOpa en Zwarte Miep.

Uitvoerenden
Rik Hoogendoorn: zanger/gitarist
Anke Piersma: multi-instrumentaliste
Serge Dusault: toetsenist
Fotowerk: Roman Jans
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: half mei tot half juni 2023 plus vanaf september het hele seizoen 2023/2024
Garantiesom: € 800,00 excl. BTW en 7% AR
Meer info
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen