VOETBALCOLLEGES

WK '74

WK’74 - BELEEF HET OPNIEUW

Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders.
Toch gaat het WK van 1974 als ‘iconisch’ de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand.

Zesenveertig jaar later komt het in de setting van het theater tot een unieke herbeleving. Onder leiding van presentator Eddy van der Ley nemen drie spelers van toen, Arie Haan, Johnny Rep en Wim Rijsbergen, de bezoeker - mede aan de hand van beelden - mee op een sentimental journey.
We gaan terug naar het WK van 1974. Roepen het gevoel van destijds weer op. En krijgen verrassende antwoorden op priemende vragen. Een theateravond die de voetballiefhebber niet mag missen!

Presentator Eddy van der Ley is journalist, auteur, presentator en treedt met oud topsporters (o.a. Wim Kieft en Willem van Hanegem) op in theaters.

Uitvoerenden
Presentatie: Eddy van der Ley
Gasten: Arie Haan, Wim Rijsbergen en Johnny Rep
Details
Zaal: midden- en grote zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Garantiesom: in overleg excl. BTW en 10% AR
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen