WERNER SCHOUTEN

Klimaatspiegel

Klimaatverandering bonst op de voordeur. Hoe moeten we onszelf verhouden tot deze gigantische crisis? We harnassen onszelf in cijfers, functies, belangen, rapporten en gepolariseerde meningen. We verstoppen onszelf en spreken over ‘de overheid’, ‘het bedrijfsleven’, ‘de consument’ of ‘de burger’. Maar waar is de mens gebleven?
In Klimaatspiegel toont klimaatjongere Werner Schouten zijn kwetsbaarheden en zijn worstelingen. Klimaatspiegel is een luchtige, dynamische voorstelling over herkenbare dilemma’s en verleidingen op een opwarmende planeet.

Over Werner
Werner is spreker, oud-voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en presentator van het radio-programma BNR Koplopers. Na een aangrijpende ervaring in Zuid-Korea zette hij het roer om in zijn leven, sindsdien staat alles in het teken van één doel: een leefbare toekomst in 2100 creëren. ‘Ik verwacht er dan nog te zijn natuurlijk.’
Werner is uitgegroeid uit tot voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en vertegenwoordigde de stem van meer dan 100.000 jongeren voor het klimaat. In die rol onderhandelde hij in het Catshuis met premier Rutte en aan de tafels van het Klimaatakkoord. De kroon op zijn jonge carrière is de nummer 1 positie in de Trouw Duurzame 100.

Uitvoerenden
Spreker: Werner Schouten
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Garantiesom: € 1.150,00 excl. BTW en 10% AR
Meer info
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen