EDDY VAN
DER LEY &
WIM KIEFT

Na de kopbal

Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning. Gebracht met veel zelfspot. Een ‘must’ om bij te wonen.

Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Oranje doorging naar de halve finale en zich uiteindelijk tot Europees Kampioen kroonde. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.
Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Opgetekend in het boek KIEFT, uit 2014. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!
Hoe het Kieft verging tijdens de grootste pieken en de diepste dalen en bij zijn ‘comeback’, daarover wordt hij bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis.

Van der Ley weet als geen ander de boel aan te zwengelen en Kieft de juiste vraag op het juiste moment te stellen zodat het een verrassende, openhartige en meer dan interessante avond wordt.

Uitvoerenden
Geïnterviewde: Wim Kieft
Interviewer: Eddy van der Ley
Details
Zaal: midden-en grote zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Garantie: € 2.000,00 excl. BTW en 10% AR
Meer info
Bekijk alle voorstellingen