ESTHER
APITULEY
PRESENTEERT

In De Schemering

Een theatrale concertperformance op bijzondere locaties

De uren zijn vergleden. Dat wat net nu was, is nu verleden tijd. Harold en Fanja, tijdreizigers, staan met de brokstukken in hun handen. Samen proberen ze het spoor terug te vinden naar het moment dat er nog wel coherentie was.
Eva* is juist op zoek naar nieuwe ervaringen, alles kan nog alle kanten op. Sterker nog; zij wíl nog alle kanten op.
Deze drie treffen elkaar. Ze moeten voorzichtig zijn, want er dreigt gevaar. Hun afwijkend gedrag is opgevallen. Daar moet een einde aan komen, vinden bepaalde hooggeplaatste figuren.
Ze worden gevolgd.

*de rol van Eva is als Guus Janssen deze vertolkt inwisselbaar voor Jaydon


De artiesten zijn afkomstig uit verschillende generaties
Renée Bekkers werd in de 80'er jaren geboren - de jongste - en bespeelt het instrument de accordeon. De accordeon, is een jong instrument, pas in 1921 werd het instrument bespeelbaar en werden er concerten op gespeeld. De accordeon werd gebruikt voor allerlei stijlen. Daarom is het uitermate geschikt voor dit programma waarmee we specifieke tijden induiken. Van interbellum, wederopbouw na de tweede wereldoorlog, en de corona tijd.

Guus Janssen werd na de tweede wereldoorlog geboren. Janssen is een Nederlandse componist en pianist en exploreert de grenzen tussen klassieke muziek en jazz en tussen gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Hij verkondigt de mening dat de scheidslijnen tussen muzikale genres lang niet zo groot zijn als men in het algemeen denkt. Janssen past daarom heel goed in dit programma waar we verschillende tijden zullen spelen.

Esther Apituley is geboren in de tijd van de wederopbouw. Apituley is een van de weinige altviolisten die ook solo speelt. Na een carrière als altvioliste in de grote concertorkesten besloot ze
haar eigen weg te gaan. Haar missie was (en is) om een zo breed mogelijk publiek te laten genieten van klassieke muziek en juist die mensen te bereiken waarvoor het Concertgebouw een te hoge
drempel opwerpt. Dat bracht haar naar de theaterzalen, waar de mogelijkheden voor een theatraal concert beter zijn, maar waar haar werk ook een niche is. From scratch iets opbouwen en blijven
bouwen is haar credo, gelijk de tijd waarin zij werd geboren.

Hans Dagelet werd vlak na de tweede wereldoorlog geboren. Hij is een veelzijdig geprezen acteur, en ook zeer muzikaal. Daardoor worden de teksten muzikaal maar ook theatraal voorgedragen. Daarbij speelt Dagelet zeer verdienstelijk trompet. En omdat Dagelet ook bekend is door zijn film- en televisiewerk wordt ook dat publiek bereikt.

Voor de pers: 
Meer informatie, interviews of beeldmateriaal, neem contact op met Tamara Keasberry - tamara@bureautamtam.nl of bel 06- 414 85 982

Uitvoerenden
Hans Dagelet: spel, trompet
Esther Apituley: altviool, spel, piano
Renée Bekkers: accordeon, spel
Guus Janssen: piano, compositie en spel (Guus en Renée wisselen elkaar af, wanneer er op locaties geen vleugel aanwezig is)
Regie: Titus Tiel Groenestege
Zakelijke leiding: Bureau tamtam, Tamara Keasberry
Details
Zaal: kleine zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 1.500,00 excl. BTW en 10% AR
Meer info
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen in dit genre