VAN MERWIJKS
MUSIC MACHINE

Caribbean Postcard

Caribische jazz met een kronkel

Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands als Drums United en de Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond pianotalent Norman Peplow om te participeren. Samen met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse topbassist Samuel Ruiz op de bass geven ze een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische muziek repertoire.

Caribbean Postcard
De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend.
Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door de  nieuwe jazz 4tet bezetting van drummer Lucas van Merwijk.
Geen typisch drumalbum met technisch machtsvertoon.
Destemeer een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal bericht vanaf de West Indies uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire. Dit gelijkgezinde gezelschap bestaat naast drummer Van Merwijk uit bassist Samuel Ruiz, pianist Norman Peplow en trombonist Ilja Reijngoud.

Courant of The Hague:
'Ilja is a master in sounds, his fabulous technique always supports his search for beautiful melodies and improvisations'

Jazzprofiles.com:
‘Lucas van Merwijk is one of the great drummers of our time. He lays down so much good stuff that even the eyes of a trained drummer can't catch it all’

Productie
Roosje den Hertog en Lucas van Merwijk
Tam Tam Productions / Nieuwstraat 12 / 3743 BL / Baarn / The Netherlands
Office +31 (0) 35 5262482

Van Merwijks Music Machine
Ilja Reijngoud - Trombone
Samuel Ruiz - Bas
Norman Peplow - Piano
Lucas van Merwijk - Drums
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 1.600,00 excl. BTW en 7% AR
Meer info
Techniek
Bekijk alle voorstellingen