FAY LOVSKY &
GERRIE HONDIUS

Pavlov

Pavlov is de extended version van de voorstelling Fay Lovsky zingt bedenkelijke liedjes. Waar het thema bedenkelijkheid in meespeelt, zeker wel.
De bedenkelijkheid zit 'm in de teksten - in ALLE liedjes, moppen, verhalen, boeken, en voorstellingen komen bedenkelijke momenten voor. Moeten we die afschaffen? Of er eens over nadenken? Of zoeken we spijkers op laag water?
Enfin, Pavlov is ook vooral vrolijke liedjes met prachtige tekeningen als commentaar. En uiteraard zaag en theremin. Op zich bedenkelijke instrumenten.

Fay Lovsky is met Kerstmis altijd weer eventjes beroemd als "Christmas was a friend of mine" op de radio komt. Ze schrijft nog steeds liedjes en muziek voor film en theater.
Gerrie Hondius is kunstenaar, zandtekenares en theatermaker. Zij tekent strips en is mede-oprichter van Theater de Liefde in Haarlem, waar zij ook huisbespeler is.

Theater en kunst komen samen in de zandtekening, op de achterwand geprojecteerd, met droogjes commentaar op de (bedenkelijke!) liedjes van Fay.
En die liedjes gaan dan bijvoorbeeld over security op vliegvelden, of hoe bouw ik een man, of waarom ben ik nou in de keuken. Maar mogen ze wel? Terwijl een liedje zich ontvouwt ontstaan Gerrie's tekeningen gaandeweg en geven er een vrolijke, prachtig getekende draai aan.

En, Pavlov? Pavlov bestudeerde conditionering van honden door een bel te luiden en dan een hapje te geven. Hondius als hond en dr. Lovsky trapt op de bel? Of andersom? Met het Soviet instrument de theremin, een bel, en een Mexicaanse Hond ook nog vindt het thema conditionering een rood draadje in het programma. Zeker als je bedenkt dat we in deze bedenkelijke wereld steeds meer door van alles beïnvloed raken...

Uitvoerenden
Fay Lovsky: gitaar, sampler, theremin, zingende zaag en zang
Gerrie Hondius: zandtekeningen en zang
Details
Zaal: middenzaal
Beschikbaar: van september tot begin december en van half december 2023 tot maart 2024
Garantiesom: € 1.500,00 excl. BTW en  10% AR
Bijzonderheden: projectie noodzakelijk
Meer info
Techniek
Bekijk alle voorstellingen