GERARD ALDERLIEFSTE

Dubbel Leven (werktitel)

Jij leidt twee levens...’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan vijfentwintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet.

En dat laat hij zien in een reprise van zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Houdt een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.
Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als 'Une belle histoire', samen met Paul de Leeuw, en  Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List.
Hij tourde met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow 'En route'.
En de afgelopen drie seizoenen stond hij als Gerard Alderliefste & Friends op de planken met 'Une Belle Histoire' en vertelde en zong hij solo over zijn vriendschap met Ramses Shaffy in de voorstelling 'Mijn avonturen met Ramses Shaffy'.

Nu staat hij er opnieuw met Dubbel Leven. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

Uitvoerenden
Zang, gitaar, piano: Gerard Alderliefste
Eventueel met twee muzikanten
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen, maximaal tien keer
Garantiesom solo: € 1.000,00 excl. BTW en 10% AR
Garantiesom met twee muzikanten: € 1.500,00 excl. BTW en 10% AR
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Meer info
Techniek
Bekijk alle voorstellingen