BEN VAN DEN DUNGEN
QUARTET

The Legacy Of The Blues

Ben van den Dungen presenteert zijn nieuwe muziekprogramma The Legacy Of The Blues.
De muziek en de blues van steden zoals New Orleans, Chicago, Memphis, New York and Nashville vermengd met jazzmuziek vanuit zijn hand.
Jazz en de Blues. Een eeneiige tweeling. De een kan niet zonder de ander. De blues vertelt het leven. De jazz geeft er kleur aan. De blues is het verhaal en de jazz maakt het swingend.
Het kleine leed van de mens en de zekerheid dat het morgen beter gaat. Dat maakt deze combinatie zo universeel en aanstekelijk. Jazz en de blues. Een lach en een traan!

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET
“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei drummer Art Blakey ooit. Dit motto omschrijft perfect de muziek die Ben speelt met zijn groep.

De Nederlandse pers schreef over Ben het volgende: "Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt".
Ben toerde onder andere met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters. Al jaren tourt met zijn groep regelmatig in buitenland zoals in Zuid-Amerika, Rusland, Indonesië, Korea en Polen.
Onlangs kwam een nieuw album uit genaamd ‘LIVE’.
Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz.

Uitvoerenden
Ben van den Dungen: saxen
Miguel Rodriguez: piano
Marius Beets: bas
Gijs Dijkhuizen: drums
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 1.500,00 excl. BTW en 7% AR
Meer info
Bekijk alle voorstellingen