MARMOUCHA

Na het Einde

Na het Einde - een voorstelling van Marmoucha met Mohammed Azaay en Karim El Guennouni

Twee tegenpolen staan tegenover elkaar: de neonazi Christiaan en islamitische extremist Ali. De mannen blijken niet altijd zo radicaal te zijn geweest, maar de omstandigheden hebben hen doen veranderen. In de voorstelling nemen de theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving. Vanuit een soort hiernamaals keren Christiaan en Ali terug naar de periode waarin ze ieder afzonderlijk van elkaar zijn ontspoord en geradicaliseerd.
Ze ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

“De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen”Jean-Paul Sartre, 1965

Voor Mohammed Azaay en Karim El Guennouni - bekend van ‘De Varkensfabriek’ - is dit de vierde voorstelling die zij samen maken. De acteurs staan bekend om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, hun flitsende dialogen, hun dromerige beschouwende monologen en de absurde situaties waarin zij terechtkomen.
Na Het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische, humoristische en filosofische aspecten. Het is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek, geluid, videobeelden en mapping geïntegreerd zijn.

In de producties van Marmoucha staat een moderne benadering van de culturele muziekrijkdom uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Méditerranée centraal. In de muziektheatervoorstelling Na het Einde is een cross-over van de diverse muziekgenres geïntegreerd.

Uitvoerenden
Karim El Guennouni - Spel en regie
Mohammed Azaay - Spel en regie
Mauricio Lobao - DJ en muzikant op de vloer
Enver Husicic - Auteur theatertekst
Avisha Darash - Componist
Pavle Mihalic - Decor
Mike van de Lagemaat - Lichtontwerp
Jelle Posthuma -  Film en videobeelden
Aram Aramis - Vormgever videomapping
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: voorjaar 2024
Garantiesom: € 1.500,00 excl. BTW en 10% AR
Meer info
Publiciteit
Techniek
Bekijk alle voorstellingen