JAN VAYNE EN HERBERT DIJKSTRA

Pianist en sportcommentator

Pianist Jan Vayne en NOS sportcommentator Herbert Dijkstra waren veertig jaar geleden klasgenoten.
Na de middelbare school brak Jan Vayne door als internationaal bekende pianovirtuoos en speelde in Amerika onder meer bij de inauguratie van president Clinton.
Klasgenoot Herbert Dijkstra richtte zich op de topsport en reed in 1988 als schaatser de olympische spelen in Calgary. Daarna werd Dijkstra sportcommentator bij de NOS, deed zesentwintig keer verslag van de Tour de France en was achttien keer bij de olympische zomer- en winterspelen.

Na veertig jaar komen beide klasgenoten bij elkaar in een theatershow met een mix van anekdotes uit de sportwereld en daarbij pianomuziek die aansluit op de verhalen die worden verteld. Verrassend is dat beide uiteenlopende werelden elkaar overlappen. Herbert speelt af en toe tegelijk met Jan op een tweede vleugel en Jan blijkt een begenadigd verteller waardoor er op twee fronten een onverwacht samenspel ontstaat.
Kortom, een verrassende combinatie van ogenschijnlijk twee totaal verschillende werelden die samen komen op het podium.

Er zijn natuurlijk ook raakvlakken: “Als commentator bij live sport -evenementen moet je veel improviseren omdat je niet weet wat er gaat komen. Dat sluit naadloos aan bij een virtuoos als Jan Vayne op de piano die als handelsmerk heeft dat hij improviseert. Geen enkel stuk speelt hij twee keer op dezelfde manier. Dat maakt deze musicus zo uniek, als mens en als pianist “, aldus Dijkstra.

Uitvoerenden
Jan Vayne: piano en tekst
Herbert Dijkstra: tekst en piano
Details
Zaal: midden- en grote zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Bijzonderheden: twee vleugels noodzakelijk
Garantiesom: € 3.500,00 excl. BTW en 10% AR
Meer info
Bekijk alle voorstellingen