LAURA BOHN

Lullaby

Laat jij je stem horen voor de toekomst? En met welk lied?

Een moeder is op zoek naar het juiste slaapliedje om haar baby in slaap te wiegen. Haar pogingen raken verloren in de protestkreten die door het raam naar binnen stromen. Ze wordt steeds rustelozer, terwijl het protest alsmaar aanzwelt. Kan ze haar kindje geruststellen, terwijl om hen heen het gevecht voor zijn toekomst woedt? En wie voert dit gevecht eigenlijk?

Lullaby volgt een vrouw, gevangen tussen een turbulente binnen- en buitenwereld, die zich een weg zingt van isolatie naar verbondenheid. In een zoektocht naar een lied dat zowel haar als haar baby geruststelt, wagen ze zich naar buiten, de nacht in. Daar komen ze terecht in een onverwacht en confronterend avontuur. Haar pad raakt verstrengeld met andere wegen, in een luchthartige verwikkeling die haar niet alleen het slaapliedje oplevert dat ze nodig had, maar ook een stap in haar hoogstpersoonlijke ontwikkeling.

Lullaby is een muziektheater voorstelling geschreven voor de veelgeprezen sopraan Laura Bohn. Componist Kamala Sankaram’s partituur verweeft Bohn’s stem behendig met een virtuose altviool en piano tot een kaleidoscopisch geluidslandschap van een medidatief slaaplied, protestzangen, en jazzy ritmes. Guillermo Calderón’s tekst roept een worsteling op tussen de binnen- en buitenwereld die speels is, soms absurd, hoopvol, en onwankelbaar eerlijk. Co-creator en regisseur Sjaron Minailo vertaalt het dramatische monodrama naar een thrillerachtige opera met zijn kenmerkende visuele en atmosferische minimalistische signatuur.
Lullaby viert de verbondenheid van de mensheid met een boodschap aan de wereld: of je nou aan het demonstreren bent op straat of een baby in slaap wiegt, je zingt nooit alleen.

Sopraan Laura Bohn, “een verbazingwekkende mengeling van vocale pracht en fysieke virtuositeit” (San Francisco Chronicle)
Muziek door Kamala Sankaram, “een opvallend originele artiest” (New York Times)
Libretto door Guillermo Caldarón, “Calderóns werk heeft een frisheid en krachtigheid die de urgentie van politiek verbindt met de speelse vreugde van theatermaken.” (AmericanTheatre).
Met Gijs Kramers, altviool en Charlie Bo Meijering, piano

Lullaby zal in première gaan in ’23-’24, op tournee in de grote theaters van Nederland. Deel van de tour is een première op het O. Festival (voorheen Operadagen Rotterdam). De première in de VS zal zijn op het Festival Opera in Californië, in de zomer van 2024.
Lullaby uitgevoerd in het O-Lab, tijdens een work-in-progress-presentatie op het O. festival in 2022.

Uitvoerenden
Sopraan: Laura Bohn
Muziek: Kamala Sankaram
Libretto: Guillermo Caldarón
Altviool: Gijs Kramers
Piano: Charlie Bo Meijering
Regie: Sjaron Minailo/Studio Minailo (co-producent)
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: in overleg in oktober/november 2023 en februari/maart 2024
Garantiesom: € 2.200,00 excl. BTW en  7% AR
Meer info
Publiciteit
Bekijk alle voorstellingen