HET ZUIDELIJK TONEEL

De Koning Eet...!

Iedere dag nodigt de Koning gasten uit in zijn tent om te komen kijken naar hoe de Koning eet. Het zijn gastronomische hoogstandjes die de kok voorschotelt. Zo tovert de kok een loofbos, een stapelwolk en een volle maan op het bord van de Koning die dit smakelijk tot zich neemt.
De Koning deelt niets met zijn gasten, hij beveelt. Zijn gasten dienen zich te gedragen in de tent, want ze zijn op bezoek. Zijn gasten mogen - of beter gezegd móeten - lachen, applaudisseren en soms zwijgen.

Zijn trouwe onderdaan, met de naam Dat Doeterniettoe, waarschuwt de vraatzuchtige koning dat het misschien wel wat bescheidener en wat beschaafder kan. Er waart immers een spook door de wereld dat andere dingen in welwillende oren influistert. Hoe lang nog houdt de Koning zijn vreemde eetrituelen vol? Wanneer breekt het moment aan dat het glas overloopt en de gasten zich niet langer kunnen gedragen?!

De Koning eet …! is een vrolijke, komische en fantasievolle voorstelling over macht en over de mogelijkheid tot opstand. Een pleidooi om niet langer te kiezen voor de voorgekauwde gedachten maar zelf te denken.

Voor kinderen van 8 jaar en ouder

Joeri Happel (1991) studeerde in 2020 af aan School of Arts|KASK Gent. Hij speelde mee in Matisklo van Bosse Provoost en in Hello Goodbye van de KOE.
Ali Can Ücal studeerde in 2019 af als regisseur aan het RITCS met HAMAMCI. Speelde ook in Vlaamse series als Amigo's en Shaq.

Uitvoerenden
Joeri Happel - Maker en spel
Ali Can Ünal - Maker en spel
Piet Menu - Dramaturgie en regie
Menzo Kircz - Dramaturgie en regie
Rozemarijn van Kalmthout - Dramaturgie en regie
Steef Bikker - Productie
Douwe van Doornewaard - Facilitaire productie en techniek
Details
Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: zomerfestivals 2023 daarna t/m december 2023
Garantiesom: € 1.500,00 excl. BTW en 7% AR
Meer info
Bekijk alle voorstellingen